Redenen om je blender weg te gooien

Vanavond heb ik hummus gemaakt. Een super lekkere, gezonde mix van kikkererwten, sesampasta, olijfolie en kruiden (recept volgt), die we gingen eten met olijfcrackers als voorgerecht. Hoe ging dat mixen nu in zijn werk? Wel, dat gebeurde in een blender uiteraard. Maar wat niemand weet aan de hand van de foto, is dat dit simpel gerechtje een uur geduurd heeft en nooit perfect is afgeraakt.

Het gebeurt namelijk zo vaak dat na 1 seconde blenden, al het eten al boven of onder de mesjes hangt en die gewoon als een gek zoemen zonder ook iets van eten aan te raken. Dan moet ik de blender weer openen, erin roeren, het voedsel wat aandrukken en opnieuw mixen. Dan gebeurt dit na 1 seconde opnieuw.

Het probleem zit ‘m vooral in het feit dat ik te weinig eten steek in die blender, in verhouding met de grootte ervan. Miskoop van de mama, geeft ze zelf toe. En toch! Een toestel gemaakt om te mixen, zou moeten mixen.

IMG_20180512_212437.jpg

Niet te vergeten de ridculous amounts of afwas die je zo krijgt. Zie hoe groot dat ding is en hoe veel eten er tot boven is gevlogen, zonder dat het allemaal zelfs goed smeuig gemixt was. Zo veel waterverspilling. En daarnaast ook verspilling van voedsel als het toch allemaal langs de randen hangt!

Mijn verdict is gemaakt: ik gebruik vanaf nu alleen mijn staafmixer voor hummus. Mijn nicecream gaat net wel nog 🙂

Of kan iemand mij overtuigen / correct leren werken met een blender? I’d be thankful 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.